Üdvözlöm a Navaho Ranch oldalán!

Engedje meg, hogy pár gondolattal szemléltessem a farm mindennapjait, az eddig vezető utat, munkásságom célját és a jövőbeni terveimet!

Az állatok és a természet szeretete már gyermekkorom óta nagyon fontos szerepet tölt be az életemben. A lovaglással, ill. a lovakkal először 2005-ben volt alkalmam megismerkedni. Születésnapom alkalmából elmentem a Walter Ranch-re, ahol meg szerettem volna tanulni lovagolni. A három hetes "nyaralásból" két év lett, ott ragadtam Kaskantyún. Megtanultam lovagolni és nagyon megkedveltem ezeket a nagyszerű állatokat, ill. a ranch-el kapcsolatos életformát. Ekkor valami megváltozott bennem... Elhatároztam, hogy a lovak iránt érzett szeretetemet megosztom másokkal is. Egy év múlva már lovastáborokat szerveztem és lovagolni tanítottam a gyerekeket. Majd később úgy gondoltam, hogy ezt a tevékenységet lakóhelyemen szeretném folytatni. Sikerült Hartán, a Duna partján, csodálatos környezetben létre hoznom a farmot, és az indián kultúrához való kiolthatatlan vonzódásom ösztönzött arra, hogy egy közép-amerikai őslakos népcsoportról, a navahókról nevezzem el. E nép napjainkban is méltán híres természetes gyógymódjairól, művészi munkával létrehozott szőtteseiről és gyönyörű ékszereiről, melyeket ezüstből és türkizből készítenek. Szintén amerikai őslakosok által kitenyésztett lófajta a painthorse és az appaloosa, melyek igen mély benyomást tettek rám. Ezáltal mindenképpen szeretnék a jövőben tudatos tenyésztés által hozzájárulni eme fantasztikus lófajta nemesedéséhez. A lovagoltatást ezeken a kiválóan kiképzett, nyugodt jószágokon, teljes odaadással végzem. Fokozott félelem, lóval kapcsolatos traumák miatti szorongás esetén is van bevált relaxációs gyakorlatom, melynek hatékonysága önmagáért beszél. A lovaglás mellett, a tanya körüli fizikai munka is rendkívül jó terápiás módszernek bizonyul. Sőt! Meglehetősen nagy az igény arra, hogy modern korunk gyermekei megízlelhessék a ház körüli tevékenységek; s ezáltal a különböző "kütyük" mellőzésének, hihetetlenül áldásos hatását. Mindannyiunk érdeke, hogy ez a feltörekvő nemzedék rendelkezzen azzal a tapasztalattal és életfelfogással, mellyel környezetét óvni, védeni akarja. A jövőbeni céljaimat mindenkor szem előtt tartva, rendkívül fontosnak érzem, hogy rávezessem az embereket a lovak és a természet szeretetére, tiszteletére. Hiszem, hogy ez nem reménytelen vállalkozás!

Bízom benne, hogy egyetért törekvéseimmel és felkeltettem az érdeklődését! Ha így van, hamarosan személyesen is lesz alkalmunk találkozni! A böngészéshez további kellemes időtöltést kívánok!

Aktuális

Lovaglás

Oktatás kezdőknek tanpályán, haladóknak terepen

Lovastúrák, csillagtúrák, lovasíjászat, lovaskocsikázás, póniklub

Tovább

Szállás

Vendégház: 10 személyes, 3 kétágyas és 1 négyágyas szoba, koedukált nappali helyiség és konyha, női és férfi fürdő WC-vel, fatüzelésű kályha

Kemping: Bérelhető sátorhely, víz, villany, parkolási lehetőség, bográcsozás, kerékpár kölcsönzés

 

Tovább

Lovastábor

Bentlakásos felnőtt, ifjúsági- és gyerektáborok: Napi 3 étkezés biztosított, az elhelyezés 2 és 4 ágyas szobákban történik, egy kimondottan erre a célra kialakított vendégházban. Lovak körüli munka, lóápolás, lovaglás, fürdőzés, lóúsztatás, kreatív foglalkozások, kézműveskedés, kikapcsolódás a szabadban. Valamint ifjúsági és felnőtt táborokban túrázás, sátorozás, éjszakai élet stb.

Tovább

Bértartás

Box, félrideg illetve ridegtartás

3 hektáros legelő, saját takarmány és kiváló minőségű kútvíz

Tovább

A szolgáltatásokkal és a Navaho Ranch megközelíthetőségével kapcsolatos bővebb felvilágosításért az alábbi elérhetőségek útján veheti fel velem a kapcsolatot:

Stefán Edwin
6326 Harta
Dunapart, Tuskó föld 4.
Tel: +36 70 374 7362
E-mail: info@navahoranch.com
Deutsche kontact:
Tel: +4369919950519 oder +36 70 246 1206
E-mail: info@navahoranch.com
English contact:
Tel: +36702585939
E-mail: info@navahoranch.com
Facebook: